Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emo.O

2010.12.28

 emo csaj Nos, mi is az emo? Az emo egy fogalom, melyet mindenki más megvilágításban értelmez. Általánosan úgy lehetne megfogalmazni, hogy ez egy stílus, melyhez erősen kötődnek különböző stílusjegyek, mint például az öltözködés, a hajviselet, a zenei ízlés, stb... (ezekről a megfelelő menüpontban olvashatsz). Az Emo szó az emotional rövidítése ami, érzelmet jelent. Az emo képviselőinek lelki világa általában nagyon érzékeny. Emiatt ezek az emberek nem teljesen a megszokott módon tekintenek a világra. Máshogy gondolkodnak az élet és halál fogalmakról is. Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filóznak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak. Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni. Az elme szabadságát és a boldogságot részesítik előnyben. Rengetegen gondolják úgy, hogy ha valaki emo-zenét hallgat, az depressziós, gyenge idegzetű ember. Szerencsére ez nem így van, ám lehet, hogy ezek a fiatalok érzékenyebbek, többet sírnak, kicsit zárkózottabbak, emiatt sokan elítélik őket. Rengetegen gondolják úgy, hogy ha valaki emo stílusú, akkor biztos otthon vagdossa magát, élvezi ha folyhat belőle a vér, begyógyszerezi magát, és a tizedik emeletről leugorva végzi. Nos, azok, akik ezt valóban megteszik, azok hülyék, illetve ha ez tényleg így lenne, akkor nem is lenne a stílusnak képviselője, mert mindenki kipurcanna. Az emo, mint zenei irányzat 1985-ben jött létre, amikor néhány rock és punk zenekar, áttért az érzelmesebb a szövegű és hangulatú zenei stílusra. Az internet elterjedésével ez a stílus is egyre jobban kezdet terjedni, de a legnagyobb előre lépést az jelentette amikor is a Teean People Magazin 1998 legmenőbb zenei irányzatának nevezte ezt a stílust. Az öltözködési stílust is ezek a zenészek határozták meg. Így alakult ki a fekete és rózsaszín ruházat, a fekete szemekbe lógó haj, a festett körmök és kihúzott szem. Ezt a stílust vették át később a lányok is. Az emo 13-17 éves korig terjed "vírusként" a tinik közt. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet 12 éves képviselője a stílusnak, bár 40 év körüli emo-sok tényleg nem nagyon mászkálnak az utcán. Ezen kívül felfedezhető egy nagyon érdekes közös pont az emo-sokban: szinte mindegyik magányos harcosnak tartja magát a kevés "igazi" emo-s között, mert meggyőződésük, hogy a többség csak divatból csinálja, ennél szánalmasabb dolog pedig nem létezik kerek e világon.

Képek:

 

emo csajok

Mondanom sem kell, hogy napjainkban az emo csajok mennyire csinosak. Különlegesen megválogatott ruhatárral és ruha repertoárral rendelkeznek. A legfontosabb az egyéniség a lányoknál, ez alatt azt értjük, hogy mindenféleképpen azt az emo hajstílust, emo sminket, és emo ruhákat válogatják meg maguknak, amiben a legkényelmesebben érzik magukat.

 

Emo csajok öltözködése:

Az öltözködési szokásaikat leginkább két felé bonthatjuk. Az egyik az utcai öltözködés, ahol sötét szűk farmert, szűk pólót bandák neveivel meg szegecses öveket hordanak, ezt suliban, barátokkal, otthon viselik. A másik pedig a kihívóbb, amit koncerteken, estéken, bulikban, fellépéseken viselnek ezek a kivágott sötét pólók vagy nagyon világos pólók, miniszoknyák, szexi nadrágok. Az utóbbiban a maximumig képesek elmenni, tehát egészen őrült ötleteket is megengednek maguknak minden téren.

 

Képek emo csajokról:

emo csaj emo csaj

 

emo csaj emo csaj

 

emo csaj emo csaj

 

emo csaj emo csaj

 

emo csaj emo csaj

 

emo pasi emo pasi

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.